Ik ben een creatieve ingenieur met een functionele kijk op ontwerpen en praktisch in oplossingen en details.

Voor mij laat een goed ontwerp zich eenduidig oplossen, is efficiënt te bouwen, flexibel, blijft onderhoudsarm en wordt mooi oud.

Mijn eerste werktekening was het blauwe daklicht van Jeugdhuis Middelveld in Amsterdam.

In Amsterdam ben ik als bouwkundige op architectenbureaus begonnen. 

Van bouwkundige tekeningen en bestekken schrijven, begrotingen opstellen tot bouwbegeleiding doen, het begin was een tijd van aanpakken wat op me af kwam. 

Gaande weg is mijn passie en kennis voor ontwerpen gegroeid en kreeg ik de mogelijkheid om ontwerpen te maken voor met name renovatie projecten, mijn eerste serieuze (casco) ontwerp was het Prinsenhuis.

In mijn vrije tijd begon ik met het maken van houten meubelen, aanvankelijk voor eigen gebruik en op een gegeven moment wat serieuzer met Rikkert Paauw, voornamelijk met hergebruik.

Met een creatieve zijsprong van een paar jaar ben ik me meer en meer bezig gaan houden met ecologisch ontwerpen. 

Tijdens een wereldreis heb ik meegewerkt aan het bouwen van huizen met natuurlijke materialen in Nieuw Zeeland en Japan, een permacultuur opleiding gevolgd in Oregon, USA en een workshop ecologisch ontwerpen georganiseerd in Zweden.

De bouwtechniek die me het meest aanspreekt is semi-ondergronds bouwen, het dak en een deel van de gevels inpakken met een intensieve aardelaag. Het kan een kostenefficiënte manier van bouwen zijn. Voor het regenwater zijn geen afvoeren nodig, je huis wordt een waterbuffer terwijl de de temperatuur constanter blijft en het exterieur is onderdeel van een meer natuurlijk landschap.

Ik heb 4 jaar ontwerpen & bouwkunde gecombineerd met zelf timmeren, vaak met natuurlijke materialen en veel met hergebruik.  

Na het ontwerpen en bouwen van een houtskelet bouw huisje in Soest in een erg regenachtige lente/zomer was bij mij de noodzaak en passie voor prefabricatie geboren.

Ik heb in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar prefabricatie met hout en ecologisch ontwerpen en zal dit op deze website gaan publiceren, als je hiervan op de hoogte gehouden wilt worden schrijf je dan hier in voor updates: